Torbjörn Brorsson blir kommunalråd (M) i Landskrona

Birgitta Persson kommer under sommaren att av lämna sitt uppdrag som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Landskrona. Hennes efterträdare blir Torbjörn Brorsson med mång-årigt politiskt förflutet.

Birgitta Persson har varit kommunalråd sedan valet 2014. Efter dryga tre år i rollen som kommunalråd har Birgitta beslutat sig för att varva ner på sitt politiska engagemang och lämna den aktiva rollen som kommunalråd och kommunstyrelsen vice ordförande. Birgittas beslut har varit känt för kommunfullmäktige-gruppens valberedning och rekryteringen av hennes efterträdare har därför kunnat göras gediget och omsorgsfullt.

Den moderata kommunfullmäktigegruppen har beslutat att utse Torbjörn Brorsson till moderat kommunalråd att efterträda Birgitta. Torbjörn är en auktoritet inom arkeologi, tvåbarnsfar med mångårigt politiskt engagemang för moderaterna. Torbjörn är uppvuxen i och har bott större delen av sitt liv i Landskrona, men kommer senast från Höganäs kommun efter några år i exil.

Jag är givetvis både glad och stolt över förtroendet och ser verkligen fram emot att komma in i arbetet och aktivt bidra i treklövern till en fortsättning på allt bra som hänt i Landskrona se senaste 10 åren,
säger Torbjörn Brorsson.

Kommunalråd

Torbjörn tillträder rollen som kommunalråd den 1 augusti i år. Samtidigt tar Birgitta istället rollen som ersättare i kommunstyrelsen och underlättar på det sättet för honom att snabbt komma in i aktuella frågor. Fredrik Erlandsson, som idag är ersättare i kommunstyrelsen, lämnar den rollen, men sitter kvar som styrelseledamot i koncernbolaget Landskrona Stadshus AB.

För frågor kontakta:

Birgitta Persson (m), avgående kommunalråd
076 – 168 94 88
Torbjörn Brorsson (m), tillträdande kommunalråd
070 – 298 65 56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen