Nyheter

Höstkampanj 2020 – fokus på medlemsvärvning!

Kampanjen pågår vecka 39-41.

Moderaterna startar M-Lotteriet

Moderaterna lanserade 2020-09-08 det nya M-Lotteriet. Ett månadslotteri för medlemmar och vänner i hela Sverige. Lotteriet är digitalt och lanseras för att öka partiets finansiering såväl som för att erbjuda en ny engagemangsform för alla som vill bidra till att vi vinner valet 2022 och därefter.

– Det känns fantastiskt roligt att få lansera M-Lotten och ge alla som köper lotter möjlighet att både vinna fina priser och stärka Moderaterna inför valet!, säger Gunnar Strömmer, Partisekreterare.

Lotteriets högvinst är 10 miljoner kronor och vinsterna omfattar även bilar, upplevelser, bensin, med mera. Lotteriets deltagare prenumererar på en eller flera digitala månadslotter och betalningen sker helt via autogiro.

Moderaterna äger lotteriet och är därmed 100% förmånstagare. Lotteriet står under Spelinspektionens tillsyn och syftet med M-Lotteriet är:

  1. Att erbjuda ett lotteri med både många och höga vinster samt
  2. Att bidra till partiets finansiering då överskottet oavkortat tillfaller Moderaterna för att genomföra och utveckla moderat politik.

Anmälan till lotteriet sker via lotteriets hemsida, www.mlotten.se , och lottköparen bestämmer själv hur många lotter hen ska prenumerera på samt hur länge.

M-Lotteriet värnar ett sunt spelande och arbetar för att begränsa riskerna för spelproblem. Vårt lotteri är en spelform med låg risk för spelberoende. Det finns dock inga riskfria spel. Därför är det viktigt för oss att ta ett stort spelansvar och göra vad vi kan för att skydda våra spelare mot ett överdrivet spelande.

Exempel på säkerhetsåtgärder är att kunder inte kan köpa lotter på kredit samt att vi har uppföljningsrutiner för kunder som prenumererar på tio eller flera lotter per månad. Lotteriet har även en åldersgräns på 18 år. Lotteriet bedrivs med licens från Spelinspektionen och följer alla regler och riktlinjer som gäller lotterier i Sverige.

Förutom att lotteriet kommer att marknadsföras bland medlemmar som är 18 år eller äldre så kommer även moderata ambassadörer att bidra till spridning och försäljning.

Har du frågor om M-Lotteriet får du gärna kontakta oss på mlotten@moderaterna.se eller ringa oss på 08 676 80 80 (Helgfria vardagar mellan 09:00 – 12:00).

OBS: M-Lotteriet är enbart öppet för personer som är 18 år eller äldre.

Resultat av årsmöte

Landskronamoderaterna valde ny styrelse och ordförande på dagens årsmötet. Tidigare ordförande Emil Tingström efterträds av Annika Segerlund.

Sedan valet 2018 har Annika drivit föreningens strategigrupp, vars arbete resulterat i en mer slimmad styrelsesammansättning och en ny och tydlig riktning. Allt för att nå nya mål och lyckas bättre i kommande val.

Annika klev aktivt in i politiken för tre år sedan och stod på plats 6 på Moderaternas valsedel inför valet 2018. Hon är ny i politiken, men inte ny på att leda, förändra och förbättra – något hon har arbetat med under många år som chef i ett flertal företag och organisationer i Skåne.

I årets styrelse ingår, från vänster, Kenneth Görtz (vice ordförande och senioransvarig), Annika Segerlund (ordförande), Torbjörn BrorssonHans Raita (kassör), Ulrika Dakouri (Moderata kvinnor ansvarig), Martina RoslundJan-Åke Lindström och Staffan Blonde (sekreterare). MUFs ordförande Betty Rosenqvist är också självskriven ledamot.

ÅRSMÖTE

Landskronamoderaterna håller årsmöte och alla medlemmar är välkomna.

Datum: Tisdagen den 25 februari
Tid: Mötet börjar kl. 18:30 men det bjuds på fika från kl. 18:00
Plats: LINC – Föreningsgatan 217 i Landskrona

Årsmötet inleds med information av lokalpolischef Tina Anderberg. Tina berättar om polisens verksamhet och hur man arbetar med den senaste tidens sprängningar och övrig kriminalitet. Trots att brottsligheten minskat i Landskrona de senaste åren så är otryggheten i vissa områden fortfarande mycket hög och detta, tillsammans med mycket annat, har vi möjlighet att diskutera med Tina om.

Årsmötet kommer där efter att välja ny styrelse samt verksamhetsberättelsen och räkenskaperna för 2019 kommer att redovisas. Motioner bör vara inkomna till styrelsen senast 18 februari och skickas enklast via mejl till emil.tingstrom@gmail.com. Även eventuella övriga praktiska frågor kring årsmötet kan ställas till undertecknad.


Förslag på kandidater kan skickas till valberedningens samordnare Erik Frank under mejladress erik_frank_500@hotmail.com. Vi ser dig gärna på fika innan mötets början. Från klockan 18:00 kommer det att serveras semlor och kaffe. Anmälan om deltagande är inte obligatorisk men med
tanke på att det kommer bjudas på en semla och dryck innan så är det bra om det anmäls senast en vecka före, d.v.s. senast tisdagen den 18 februari. Tänk på att uppge om du vill ha glutenfritt eller laktosfritt alternativ.

Varmt Välkommen!
Landskronamoderaternas Styrelse

Kameraövervakning

Fundamentet för ett fungerande samhälle är tilliten till rättssamhället och trygghet.

Vi ser behovet av ökad kameraövervakning på våra stationer i Häljarp och Glumslöv.

Ständig vandalisering och otrygghet är inte OK och polisen måste kunna sätta upp kameror snarast!

Varmt välkommen 7 dec

På lördag mellan 10.00-13.00 kommer vi genomföra en kampanj på Rådhustorget tillsammans med Treklövern. Fem av våra medlemmar (Martina, Ingrid, Staffan, Jan-Åke och Emil) är med i arbetsgruppen för att hålla i evenemanget men vi hoppas självklart att alla moderater har möjlighet att komma förbi och stötta vår kampanj. Det är fokus på Treklöverns samarbete vilket gör att profilkläder undanbedes men ni får gärna ha en liten pin i bröstfickan. 

Under kampanjen kommer det:

  • Bjudas på kaffe och kaka. 
  • Kommunalråden kommer att få svara på frågor under två paneldebatter. 
  • Barn får ballonger och kan vinna på lyckohjul. 
  • Man får önska politik i vår önskelåda. 
  • Man kan även vinna en lunch med alla tre kommunalråd. 

Med andra ord en trevlig förmiddag tillsammans. Ni är alla varmt välkomna att bidraga med ett glatt humör.  

Höstbarometern

Landskrona är idag en kommun som lyckats vända mycket av det svåra som tidigare funnits mitt ibland oss. Fler människor är i arbete, studieresultaten i skolorna blir allt bättre och behovet av samhällets stöd i form av bidrag har minskat.

Men, på den ljusblå himlen finns också vissa orosmoln att fortsätta arbeta med. Vi Landskronamoderater vill:

Varmt välkommen på utbildningsdag!

Utbildningsdag med fokus på moderat politik och vad vi i Landskrona vill åstadkomma. Det blir diskussioner om vårt arbete internt och om vår förenings framtid. De här tillfällena är uppskattade och för oss är det viktigt att ha en god stämning med högt i tak som ger kreativa diskussioner.

Vi börjar kl. 12.30 med gemensam lunch, mingel och fotografering. Därefter blir det utbildning och diverse föredragningar samt vissa gruppövningar.

Dagen avslutas kl. 17.30 med middag och samkväm.

Anmälan och info om ev specialkost skickas senast den 21 september till Emil Tingström, emil.tingstrom@gmail.com

Vi är i Borstahusens segelsällskaps lokaler.

Nedre gatan 63, 26161 Landskrona

Landskrona Pride

Landskrona Svalöv MUF och Landskrona Moderaterna kommer självklart att gå med i Pride tåget genom Landskrona. Vi står upp för rätten att älska vem man vill!

Därför vill vi önska både medlemmar i MUF och Moderater hjärtligt välkomna på mingel och förberedelser inför Pride paraden. Vi träffas i lokalen i Landskrona vid kl 11.30.

Man kommer att kunna göra egna plakat, måla naglarna i pridefärger, ansiktsmålning, och äta goda snittar och dricka bubbel. Innan vi tillsammans går mot paraden.

Hjärtligt välkomna!

?️‍?
?

Det går inte att vänta

Korta köerna till barn- och ungdomspsykiatrin!

❗️Idag uppnås inte vårdgarantin i många regioner och landsting i Sverige.
❗️Att barn och ungdomar som mår dåligt inte får vård i tid är oacceptabelt.
❗️Många faller mellan stolarna.
❗️Många skulle kanske i ett tidigare skede kunna få vård och hjälp inom andra delar av vården än inom BUP.
❗️Öka resurserna och köp behandling och utredning, för att komma ikapp och på så vis minska köerna.

Landskronamoderaterna tillsammans med Landskrona-Svalöv MUF har sänt in ett brev till riksdagen för att sätta fokus och kraft där vi kan rädda liv!

Det behövs reformer!

Stort TACK Landskrona

2019-05-27
Ännu en valrörelse ligger nu bakom oss och de sista rösterna har snart räknats. Många samtal, åsikter, tankar och skratt har delats mellan Landskronabor innan vi rekordmånga gick till vallokalerna och röstade. Klockan 23.00 hade 23 av Landskronas 24 valkretsar räknats samman och Landskronamoderaterna kunde glädjas åt ett fint resultat.

I 22 av 24 kretsar hade röstantalet ökat eller förblivit oförändrat för Moderaterna och summan landade i en 4.1 % ökning från förra EP-valet. Det betydde i sin tur att stödet för Moderaterna växt näst mest av alla kommuner i Skåne.

Stort tack alla engagerade som levandegör Moderaterna på stan och sprider vårt budskap. Det är roligt att vara Moderat i Landskrona. Vår förening växer ständigt och det beror inte bara på att vi bedriver den bästa politiken utan även vårt eviga driv, härliga gemenskap och glimten i ögat.

Ett extra stort tack riktar vi självklart till årets valledare Annika Segerlund som inte bara engagerat vår kampanj utan även legat på kommunen, Skånekansliet och andra moderatföreningar för att stärka arbetsmiljön, politiken och demokratin.

Emil Tingström
Ordf. Landskronamoderaterna

En röst till

Moderaterna har sagt ja till Europasamarbetet sedan 1961. Vi har alltid älskat Sverige, men också förstått att Sverige är en del av Europa och att vi blir bättre och starkare tillsammans med andra. Moderaterna är en konstruktiv kraft i Europasamarbetet. Vi fokuserar på att lösa EU:s gemensamma problem – för att också kunna ta fasta på våra gemensamma möjligheter.

Vi måste arbeta för ett tryggare Europa. För att det ger ett tryggare Sverige. Den fria rörligheten ska inte gälla kriminella. Och den ska definitivt inte gälla terrorister. Europas polis- och säkerhetssamarbete ska stärkas, ges nya befogenheter och större resurser.

Vi behöver en klimatpolitik som tar frågan på det allvar som klimatet förtjänar. Därför vill Moderaterna bygga ut Europas effektiva handel med utsläppsrätter. Europa måste också elektrifieras och då krävs mer förnybar energi och mer kärnkraft.

Den tredje stora frågan för vår tids Europa är en kontrollerad och förutsägbar invandringspolitik. Dagens system är varken rättssäkert eller rättvist. Vi måste ha kontroll över Europas yttre gränser. Moderaterna vill att det gemensamma gränsskyddet ska stärkas och att asyl prövas direkt vid den yttre gränsen.

Och så behöver vi ett EU för företagande, handel och nya jobb. Europa byggs starkt av arbete, entreprenörskap, forskning och innovation. Inte av nya europeiska skatter eller omfördelning av bidrag mellan medlemsländerna. Vi moderater säger nej till att flytta makt över arbetsmarknad och välfärd från Sverige till Bryssel.

Det här är Moderaternas roll i Europa. Vi fokuserar på hur Europa kan utvecklas och lösa relevanta samhällsproblem. Sverige är med i EU för att det gör oss till ett bättre, rikare och starkare land. För att det med gemensamma krafter gör oss tryggare. Och för att vi vill vara med och ta gemensamt ansvar för Europas framtid.

/Tobé och Kristersson

Ladda fler inlägg
Tappade uppkopplingen