Nyheter

Nyheter

Varmt välkommen på utbildningsdag!

Utbildningsdag med fokus på moderat politik och vad vi i Landskrona vill åstadkomma. Det blir diskussioner om vårt arbete internt och om vår förenings framtid. De här tillfällena är uppskattade och för oss är det viktigt att ha en god stämning med högt i tak som ger kreativa diskussioner.

Vi börjar kl. 12.30 med gemensam lunch, mingel och fotografering. Därefter blir det utbildning och diverse föredragningar samt vissa gruppövningar.

Dagen avslutas kl. 17.30 med middag och samkväm.

Anmälan och info om ev specialkost skickas senast den 21 september till Emil Tingström, emil.tingstrom@gmail.com

Vi är i Borstahusens segelsällskaps lokaler.

Nedre gatan 63, 26161 Landskrona

Landskrona Pride

Landskrona Svalöv MUF och Landskrona Moderaterna kommer självklart att gå med i Pride tåget genom Landskrona. Vi står upp för rätten att älska vem man vill!

Därför vill vi önska både medlemmar i MUF och Moderater hjärtligt välkomna på mingel och förberedelser inför Pride paraden. Vi träffas i lokalen i Landskrona vid kl 11.30.

Man kommer att kunna göra egna plakat, måla naglarna i pridefärger, ansiktsmålning, och äta goda snittar och dricka bubbel. Innan vi tillsammans går mot paraden.

Hjärtligt välkomna!

🏳️‍🌈
💙

Det går inte att vänta

Korta köerna till barn- och ungdomspsykiatrin!

❗️Idag uppnås inte vårdgarantin i många regioner och landsting i Sverige.
❗️Att barn och ungdomar som mår dåligt inte får vård i tid är oacceptabelt.
❗️Många faller mellan stolarna.
❗️Många skulle kanske i ett tidigare skede kunna få vård och hjälp inom andra delar av vården än inom BUP.
❗️Öka resurserna och köp behandling och utredning, för att komma ikapp och på så vis minska köerna.

Landskronamoderaterna tillsammans med Landskrona-Svalöv MUF har sänt in ett brev till riksdagen för att sätta fokus och kraft där vi kan rädda liv!

Det behövs reformer!

Stort TACK Landskrona

2019-05-27
Ännu en valrörelse ligger nu bakom oss och de sista rösterna har snart räknats. Många samtal, åsikter, tankar och skratt har delats mellan Landskronabor innan vi rekordmånga gick till vallokalerna och röstade. Klockan 23.00 hade 23 av Landskronas 24 valkretsar räknats samman och Landskronamoderaterna kunde glädjas åt ett fint resultat.

I 22 av 24 kretsar hade röstantalet ökat eller förblivit oförändrat för Moderaterna och summan landade i en 4.1 % ökning från förra EP-valet. Det betydde i sin tur att stödet för Moderaterna växt näst mest av alla kommuner i Skåne.

Stort tack alla engagerade som levandegör Moderaterna på stan och sprider vårt budskap. Det är roligt att vara Moderat i Landskrona. Vår förening växer ständigt och det beror inte bara på att vi bedriver den bästa politiken utan även vårt eviga driv, härliga gemenskap och glimten i ögat.

Ett extra stort tack riktar vi självklart till årets valledare Annika Segerlund som inte bara engagerat vår kampanj utan även legat på kommunen, Skånekansliet och andra moderatföreningar för att stärka arbetsmiljön, politiken och demokratin.

Emil Tingström
Ordf. Landskronamoderaterna

En röst till

Moderaterna har sagt ja till Europasamarbetet sedan 1961. Vi har alltid älskat Sverige, men också förstått att Sverige är en del av Europa och att vi blir bättre och starkare tillsammans med andra. Moderaterna är en konstruktiv kraft i Europasamarbetet. Vi fokuserar på att lösa EU:s gemensamma problem – för att också kunna ta fasta på våra gemensamma möjligheter.

Vi måste arbeta för ett tryggare Europa. För att det ger ett tryggare Sverige. Den fria rörligheten ska inte gälla kriminella. Och den ska definitivt inte gälla terrorister. Europas polis- och säkerhetssamarbete ska stärkas, ges nya befogenheter och större resurser.

Vi behöver en klimatpolitik som tar frågan på det allvar som klimatet förtjänar. Därför vill Moderaterna bygga ut Europas effektiva handel med utsläppsrätter. Europa måste också elektrifieras och då krävs mer förnybar energi och mer kärnkraft.

Den tredje stora frågan för vår tids Europa är en kontrollerad och förutsägbar invandringspolitik. Dagens system är varken rättssäkert eller rättvist. Vi måste ha kontroll över Europas yttre gränser. Moderaterna vill att det gemensamma gränsskyddet ska stärkas och att asyl prövas direkt vid den yttre gränsen.

Och så behöver vi ett EU för företagande, handel och nya jobb. Europa byggs starkt av arbete, entreprenörskap, forskning och innovation. Inte av nya europeiska skatter eller omfördelning av bidrag mellan medlemsländerna. Vi moderater säger nej till att flytta makt över arbetsmarknad och välfärd från Sverige till Bryssel.

Det här är Moderaternas roll i Europa. Vi fokuserar på hur Europa kan utvecklas och lösa relevanta samhällsproblem. Sverige är med i EU för att det gör oss till ett bättre, rikare och starkare land. För att det med gemensamma krafter gör oss tryggare. Och för att vi vill vara med och ta gemensamt ansvar för Europas framtid.

/Tobé och Kristersson

Tomas Tobé till Landskrona

Måndagen 15 april kommer moderaternas förstanamn till EU-valet, Tomas Tobé till Landskrona. Han är bland annat med på ett medlemsmöte och du är varmt välkommen.

Datum: Måndag 15 april
Tid: Kl. 12.30 – 13.30
Plats: Harry´s restaurang, Rådhustorget

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet och Landskronamoderaterna har lyckats få Tomas Tobé till Landskrona. Tomas är idag vice ordförande i EU-nämnden, men han toppar också moderaternas lista till EU-valet.

Tomas har tidigare varit ordförande i justitieutskottet och på sitt besök i Landskrona besöker han polisen och träffar den nya polischefen Tina Anderberg samt undertecknad. På besöket vill Tomas diskutera utländska stöldligor och gränsöverskridande kriminalitet.

Under lunchen vill Tomas träffa oss moderater och höra om vilka frågor som är viktiga för oss. Dessutom berättar han om vilka frågor som vi går till val på och det är bland annat tydligare brottsbekämpning, utvisning av EU-medborgare som begår brott, en stramare invandringspolitik och mer kärnkraft.

Vi hoppas att du har möjlighet att vara med på lunchen, men vi behöver föranmälan senast fredag 11 april.

Priset för lunch, kaffe och kaka är 100 kr.

Varmt Välkommen!

Torbjörn Brorsson, kommunalrådtorbjorn.brorsson@moderaterna.se alt. 0702 98 65 56

Till dig som är ny eller vill engagera dig mer.

Skånemoderaterna önskar dig hjärtligt välkommen till Moderat-intro i Malmö.

Kvällen riktar sig speciellt till dig som är ny medlem, men även till dig som kanske varit medlem ett tag och nu funderar på att engagera dig.

Under kvällen ges du möjlighet att lyssna till intressanta talare och får en möjlighet att lära dig mer om moderaternas politik och vår organisation.

Fokus kommer att vara ”den politiska vardagen i kommunen och riksdagen”.

M-intro Malmö:

Datum: 26 mars eller 16 april
Tid: Klockan 18:00-21:00 (med fika från 17:30) Plats: Skånemoderaternas kansli
Adress: Hans Michelsensgatan 9, vån 9 i Malmö

Varmt välkomna! Har ni några frågor om utbildningen så kan ni höra av er till Dan Ishaq på dan.ishaq@moderaterna.se eller ringa 040-6992250.

Anmäl dig via denna länken:

https://skanemoderaterna.se/mintro/?fbclid=IwAR399vX4uzJMVGVioVba8RDqoO1eI_5kzlizq-okeb20zVzFhQ0YUw0vMNc

Välkommen Ulf Carlsson

Ulf Carlsson blev i höstens val invald i Landskrona kommunfullmäktige på SDs mandat.
Efter valet har han omvärderat sina politiska ställningstaganden och har valt att lämna SD. Han behåller dock sin plats i KF eftersom han vill fortsätta ett politiskt samhällsengagemang med KF som plattform. Han blir istället medlem i moderaterna.

Formellt innebär detta att Ulf blir markerad som opolitisk i KF men, beroende på vad han och Moderaterna kommer överens om, informellt kan delta i den moderata KF-gruppens möten och överläggningar. Han förutsätts då rösta med den moderata KF-gruppen.

-Jag anser det vara av största vikt att fortsätta den dialog som finns med samtliga partier i KF, och Ulf´s medlemskap i moderaterna förändrar inte den åsikten, säger Torbjörn Brorsson.

Landskronamoderaternas politiska ledarskap, som en del av Treklövern, har inneburit en fantastisk framgång för Landskrona kommun. Det finns idag en väldigt positiv energi i kommunen. Det byggs som aldrig förr, det går bra för befintliga företag, det sker en positiv nyetablering och arbetslösheten minskar.

Vi ser fram emot att fortsätta driva en progressiv politik under hela mandatperioden. Att vi får ytterligare en röst i kommunfullmäktige ändrar inte den politiska inriktningen. Vi kommer att fortsätta driva på Landskronas positiva utveckling i samma riktning, med våra vallöften i fokus.

Ladda fler inlägg
Tappade uppkopplingen